mrt
08
2015
Goede content

Goede content

Hoe belangrijk is goede content voor SEO?


Goede content marketing en zoekmachine optimalisatie, ook wel “SEO” genoemd, zijn twee begrippen die je de laatste jaren steeds vaker voorbij hoort komen. Vandaag de dag is dit dan ook niet raar, want deze twee begrippen staan in een sterke verbinding met elkaar in relatie tot het verbeteren van de online vindbaarheid van jouw website. SEO technieken zijn de afgelopen jaren in een continue staat van verandering, eerst was het nog zo dat het verbeteren van je score uitsluitend werd bepaald door het verkrijgen van backlinks en door het schrijven van seo-teksten die rijk waren aan keywords. Maar zoekmachines en het internet blijven veranderen en daarmee ook de SEO technieken. Dit betekent dat de bovenstaand genoemde manieren niet langer de enige tactieken zijn om de vindbaarheid van je website te vergroten en dat succesvol zijn met je SEO als maar ingewikkelder wordt.

Het zoekgedrag van mensen verandert

Het SEO-principe draait grotendeels om het zoekgedrag van mensen en dat maakt het bestuderen van de veranderingen op dit gebied uitermate belangrijk. We zien de laatste jaren dan ook grote veranderingen in de zoekopdrachten van mensen die gebruik maken van zoekmachines zoals Google. Waar gebruikers eerst specifiek zochten op een enkel zoekwoord (ook keyword genoemd), zien we nu dat dit steeds vaker wordt vervangen door zinnen of vraagstellingen. De zoektermen waar mensen gebruik van maken veranderen dus van ‘short-‘ naar ‘long-tail’ zoektermen. Dit maakt dan ook dat er meer varianten voor zoekopdrachten naar bepaalde onderwerpen komen en deze tevens steeds complexer worden. Daarnaast worden de zoekmachines ook constant door ontwikkelt en dus als maar slimmer. Zo geeft Google tijdens het intypen van je zoekopdracht suggesties en maakt in sommige gevallen je zin af. Door deze en vele andere veranderingen in Google, hecht de zoekmachine tegenwoordig aanzienlijk meer waarden aan goede content. Mensen die gebruik maken van een zoekmachine zoals Google gebruiken deze om antwoorden en informatie te vinden. Google hecht er meer waarde aan als een site duidelijke en informatieve content bevat, dan wanneer een site teksten heeft die zijn gemaakt voor een zoekmachine in plaats van een persoon. Mensen willen snel en gemakkelijk antwoorden op hun vragen vinden en websites en hun goede content moeten hier steeds meer op aangepast worden. Met oog op de nieuwe manier van zoeken door Google gebruikers met lange zinnen en vragen, is het schrijven van goede ‘long-tail’ SEO teksten van groot belang.

Tips voor het schrijven van een goede, bezoekersvriendelijke SEO-tekst


Schrijf al je SEO-teksten vanuit het perspectief van je gebruikers, volgers, doelgroep en/of klant:

1. Verdiep je in je bezoekers, zodat je een goed beeld krijgt van je klanten en waar ze naar opzoek zijn. Hier kun je vervolgens je voordeel mee doen, door deze kennis mee te nemen in het schrijven van je goede content en deze hierop aan te passen. Zo ga je al automatisch bezig met content optimalisatie, door jezelf te vragen te stellen zoals; wat willen mijn potentiele bezoekers nou weten over dit product en onze diensten?

2. Optimaliseren van content: Contentoptimalisatie wordt steeds belangrijker, omdat jou teksten op SEO-vlak steeds beter moeten zijn om goed te scoren binnen Google en tevens omdat de bezoekersvriendelijkheid van je site en content van alsmaar groter belang wordt. Contentmarketing is gebaseerd op het maken van goede content waarbij de focus ligt op de bezoekers en je teksten er op instellen dat het aansluit bij de vraag(en) van de klant/bezoeker.

3. Het doorlinken van een pagina: Wanneer je een dienst of product gaat uitlichten op je site dan is het verstandig deze, indien mogelijk, op te delen. Zo maak je dan bijvoorbeeld voor je product, sub-pagina’s aan met extra informatie of verschillende ‘types’. Dit is goed voor je on page SEO-standing, zo krijg je veel conversie tussen de pagina’s op je eigen site. Dit heeft ook weer een positieve werking op je Google ranking. Wel geldt ook hierbij dat het opgezet moet zijn om de site gebruiksvriendelijker te maken. Daarnaast is het opbouwen van een aanzienlijke hoeveelheid, legitieme backlinks ook nog altijd belangrijk voor je online ranking. Het verspreiden van goede content is zoals je nu begrijpt van uiterst belang voor de gezondheid en bereik van je website! Het heeft veel toegevoegde waarde voor jouw positie in Google en andere zoekmachines en bovendien wordt het ook erg gewaardeerd door je bezoekers/community. Is jouw website ingesteld op een bepaald branche, probeer in ieder geval vak -termen en –begrippen te vermijden. Het kan zijn dat dit een tekst onnodig ingewikkeld maakt voor de bezoeker en het ze afschrikt. Tenzij dit belangrijke keywords zijn waar op gezocht kan worden. Ook heb je met verspreiden van goede content en artikelen de kans dat je publiek deze delen via social media wat vervolgens ook weer een positief effect heeft op je bekendheid en online vindbaarheid. Heel veel succes met het creëren van jouw goede content en hopelijk heb je iets aan deze tips!