mrt
15
2015
SEO waarering door Google

SEO belangrijk voor uw klanten?

Waarom is SEO belangrijk voor uw klant?


Het is wel duidelijk dat SEO uitermate nuttig en belangrijk is voor uw website, voor het vergroten van uw bereik, conversie en uiteindelijk klanten / omzet van uw bedrijf! Maar waarom is SEO eigenlijk belangrijk voor uw klanten? Om dit eens te bekijken is het handig om eerst nog even kort door te nemen waar SEO voor staat. Dan kunnen we vanuit daar de voordelen voor de bezoekers en potentiele klanten gaan bekijken.

Allereerst wat is nou het uiteindelijke doel van SEO? Meer bezoekers naar jouw website leiden en uw vindbaarheid vergroten! Dat is het, daar draait het allemaal om. Waarom dan via SEO? omdat 90% van alle mensen tegenwoordig wanneer ze een vraag, product of dienst willen opzoeken dit doen via een zoekmachine. (zoals; Google). Hierdoor is het dus belangrijk om te zorgen dat jouw product, dienst of bedrijf in de top 10 van Google staat. En het liefst ook nog eens met alle relevante tref- en zoekwoorden die zich u maar kunt bedenken voor uw product of dienstverlending. Daar komt SEO dus om de hoek kijken. SEO, of te wel zoekmachine optimalisatie is letterlijk de techniek en specialisatie om een website zo hoog en sterk mogelijk in de zoekmachines te positioneren! En dit binnen de wat Google noemt; ‘organisatie resulaten’. Zonder dat hier per vertoning of klik voor wordt betaald.

SEO speelt in op de werkwijze van Google en alles waar deze waarde aan hecht. Als jij met jouw site aan de slag gaat om deze SEO te optimaliseren dan komen de volgende zaken sowieso aan bod:
Backlinks genereren
– Verwerken van keywords
– Template en content optimalisatie

Denk hierbij aan het gebruiksvriendelijk maken van je website! Het schrijven van unieke, duidelijke en informatieve teksten voor op jouw site die prettig zijn om te lezen voor je bezoeker. Het verwerken van keywords (zoektermen) in de content van jouw website. Het genereren van backlinks op andere sites en forums. Met als doel het verkrijgen van een z’n hoog mogelijke ranking in Google.

Al deze handelingen hebben uiteindelijk het zelfde doel voor jouw website namelijk; het verbeteren van jouw online vindbaarheid en bezoekersvriendelijkheid! Daarmee komen we nu bij het volgende punt aan:

Wat zijn de voordelen van SEO voor uw klant?


Dit is dan vervolgens vrij eenvoudig om te doorgronden! De toegevoegde waarden die SEO biedt aan jouw website bezoekers en potentiële klanten zijn het volgende:
– Het eenvoudiger vinden van antwoorden op hun vragen of producten en diensten via de zoekmachine.
Omdat jouw website duidelijk boven aan de pagina er tussen uit springt en de klant hartelijk verwelkomt en direct verder helpt!

– Het verbeteren van de kwaliteit en belevingservaring van de klant op jouw website. Zorgen dat de bezoeker gemakkelijk en snel zijn weg weet te vinden op uw site en overzichtelijk door de menu’s en onderwerpen kan neuzen.

Dit zijn kort gezegd wel de voornaamste voordelen voor de bezoekers en klanten van uw website. Hopelijk geeft u dit een idee van de toegevoegde waarde die SEO heeft voor u als bedrijf en uw websitebezoekers.