feb
15
2015
SEO

SEO wat is het?

Wat is SEO en waarom is het zo belangrijk?

Tijdens het bouwen en beheren van je website is belangrijk dat je je bezig houdt met ‘SEO’. Maar wat is SEO eigenlijk? Er zijn vaak nog veel onduidelijkheden over het onderwerp SEO. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, vrij vertaald betekent het zoekmachine optimalisatie. SEO Report legt graag uit wat Search Engine Optimization is.

Het begint bij de techniek
Om je website goed te optimaliseren voor google begin je bij de technische opbouw van je website. Zorg dat de techniek van je website goed ingericht is. De website moet toegankelijk zijn voor zoekmachines en de inhoud van je pagina’s moet goed leesbaar zijn. Je ranking in Google kun je controleren door je website URL in te voeren in de zoekbalk van Google. Vervolgens klik je op ‘zoeken’. Google heeft zelf een 32 pagina dikke ‘starter guide’ online staan waarin is te lezen welke specifieke technische vereisten belangrijk zijn voor je website. De handleiding is hier te downloaden.

Wanneer je website goed bereikbaar is kun je pas echt beginnen met SEO. Je website moet aan geldende HTML standaarden voldoen en de snelheid van je website moet goed zijn zodat Google je website snel kan indexeren. De codering van de teksten en afbeeldingen horen hier ook bij. Er zijn tientallen verschillende optimalisaties die SEO-Report aangeeft in je eigen dashboard.

Contentcreatie
Je contentvoorziening is vrijwel het belangrijkste onderdeel van SEO. Als je de techniek van je website goed ingericht hebt, moet je er voor zorgen dat zoekmachines een goede reden hebben om je website regelmatig te bezoeken. Je moet er voor zorgen dat de termen en zoekwoorden op de juiste plaatsen staan. Te veel zoekwoorden gebruiken waardoor de tekst niet lekker loopt is niet goed voor je ranking. Geef daarom ook duidelijke omschrijvingen bij je afbeeldingen in de alt-tags.

Om goed te blijven scoren moet je af en toe content aan je website toevoegen, en misschien wel je bestaande content vernieuwen. Een nieuws- of blogpagina is de ideale methode om regelmatig nieuwe content aan je website toe te voegen.

Zorg voor backlinks
Na de vorige twee stappen goed voldaan te hebben, komt er nog een stap bij kijken. Zorg ervoor dat andere websites naar jouw website verwijzen. De techniek en content van je website is goed, dus ze zouden naar pagina’s of artikelen kunnen verwijzen. Als de contant veel nuttige informatie biedt en van hoge kwaliteit is, wordt er vanzelf wel naar verwezen. Je kan natuurlijk ook zelf het contact opnemen met websites, misschien kan je een keer als gastblogger een artikel schrijven op relevante websites die verwijzen naar jouw website!